Frequently asked Questions

Lähes kaikki Ecopots ruukut soveltuvat loistavasti ympärivuotiseen käyttöön, paitsi aivan pienimmät mini ruukut (8-19cm). Ulkokäytössä erittäin tärkeää on muistaa ottaa pohjatulppa pois, jotta ylimääräinen vesi pääsee poistumaan ruukusta. Jos pohjatulppaa ei ota talveksi pois ylimääräinen vesi ei pääse poistumaan ruukusta ja jäätyessään laajenee ja halkaisee ruukun. Takuu ei kata, mikäli rikkoutuminen johtuu pohjatulpasta, joka on ollut talvella kiinni.

Kyllä, kaikissa malleissa paitsi Amsterdam Mini -sarjassa, Oslo Mini, Venetsiassa ja Tukholmassa on tulppa pohjassa, joten voit käyttää niitä sekä sisällä että ulkona. Suosittelemme irrottamaan tulpan sekä sisäkäyttöä (lautasen kanssa) että ulkokäyttöä varten, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Ulkona käytettäessä kumitulppa tulee aina poistaa talvella pakkasvaurioiden välttämiseksi.

Kyllä sinä voit! Vuoden 2018 tai aikaisemman mallistomme ruukuista voidaan poistaa tulppa alla kuvatulla tavalla. Vuoden 2019 ja sitä uudempien mallistomme ruukuissa on kierretulppa, joka voidaan irrottaa yksinkertaisesti kiertämällä. Voit päätellä, mistä kokoelmasta ruukkusi on, katsomalla viivakoodia: Viimeiset neljä numeroa edustavat valmistuskuukautta ja -vuotta (siis 0618 on kesäkuu n2018).Suosittelemme irrottamaan tulpan sekä sisäkäyttöä (lautasen kanssa), että ulkokäyttöä varten, jotta ylimääräinenvesi pääsee valumaan pois. Ulkona käytettäessä kumitulppa tulee aina poistaa talvella pakkasvaurioiden välttämiseksi.

Lähes kaikissa kukkaruukuissamme on musta kumitulppa ruukun pohjassa. Tämä tulppa voidaan irrottaa ulkokäyttöävarten,jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Irrota tämä tulppa ottamalla tylppä esine (kuten litteä ruuvimeisseli) ja vasara. Aseta ruukun pohjapuoli ylöspäin kiinteälle, tasaiselle pinnalle, aseta sitten tylppä esine tulpan päälle ja lyö sitä vasaralla. Tulppa on kiinni melko tukevasti, joten älä ole liian varovainen,sen pitäisi kyllä tulla pois. Älä heitä tulppaa pois, saatat haluta käyttää sitä uudelleen tulevaisuudessa!Suosittelemme irrottamaan tulpan sekä sisäkäyttöä (lautasen kanssa) että ulkokäyttöä varten, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Ulkona käytettäessä kumitulppa tulee aina poistaa talvella pakkasvaurioiden välttämiseksi.

Kun sinulla on Ecopots ruukku, jonka pohjassa on kumitulppa ja aiot käyttää kukkaruukkuasi sisällä, suosittelemme käyttämään kukkaruukun kanssa lautasta. Vaikka ruukkumme ovatlähes 100 % tiiviitä, emme voi taata, että vesi ei valuisi läpija vesi saattaisi sotkea ihanan mattosi tai aidon puulattiasi. Joten sisäkäyttöön on parasta käyttää aluslautasta aina varmuuden vuoksi.

Venetsian käyttäminen on hyvin yksinkertaista! Irrota ensin ruuvi, jotta itse ruukku voidaan irrottaa aluslautasesta. Sitten lisäät ruukkuun ruukkumultaa, istutat kasvin ja kastelet lautasen alaosasta. Kasvi imee tarvitsemansa veden. Voit myös sijoittaa Venetsian ulos ja se toimii yhtä täydellisesti. Tarkista vain silloin tällöin, onko lautasessa vieläriittävästi vettä. Siinä se!

Tottakai ovat! Tiesitkö, että Ecopotsit on todella valmistettu kierrätetystä muovista (jopa 80 %, mikä on tämän päivän markkinoiden suurin prosenttiosuus) Mutta sinun ei tarvitse miettiä Ecopotsien kierrätystä vielä, sillä ne kestävät helposti yli 10 vuotta. Voit kuitenkin olla varma, että kun ne vihdoin saavuttavat elinkaarensa lopun, ne voidaan kierrättää kokonaan.

Useimmat ovat, mutta eivät kaikki. Joissakin kukkaruukuissa on kumitulppa ruukun pohjassa, ja vaikka se on tiukka, se saattaa vuotaa vettä. Suosittelemme siis käyttämään aluslautasta aina, kun kukkaruukussasi on kumitulppa.

Ecopots on valmistettu kierrätetystä muovista. Kertakäyttöisestä muovista on tulossa yhä enemmän globaali ongelma, joka saastuttaa maailman valtameriä. Yksi tapa käsitellä tätä on löytää hyvä tapa käyttää näitä muoveja uudelleen, kuten teemme ruukkujemme kanssa (käytämme ruukuissamme jopa 80 % kierrätysmuovia). Mutta vielä tärkeämpää; Meillä kaikilla on vastuu yhdessä estää muovin muuttumista jätteeksi. Siksi Ecopotit ovat ajattomia muotoilultaan ja väreiltään (meistä et löydä trendikkäitä ja funky-värejä ja -muotoja) ja niiden käyttöikä on yli 10 vuotta. Uskomme, että kestävimmät tuotteet ovat sellaisia, joita et halua joutua vaihtamaan joka vuosi rikkoontumisen tai muuttuvien trendien vuoksi.

Kukkaruukumme valmistetaan Aasiassa, missä meillä on omat tuotantolaitoksemme. Pääsyy tähän on se, että kaikissa Ecopoteissa on erottuva, käsintehty viimeistely, joka olisi mahdotonta tehdä kustannustehokkaasti esimerkiksi Euroopassa tai USA:ssa valmistettuna. Oletko huolissasi Aasian tuotannon vaikutuksista ympäristöön? Me myös! Ecopots on sertifioitu CO2-neutraali yritys ja kaikki tuotteemme ovat CO2-neutraaleja. Takaamme kierrätysmateriaalien käytön ja hyvät työolot tehtaallamme.

Markkinoilla on nykyään paljon muovisia kukkaruukkuja ja osa jopa käyttää myös kierrätysmuovia. Mikään muu ruukku ei kuitenkaan käytä samaa määrää ja saman laatuista kierrätysmuovia kuin me. Kaikissa Ecopotseissa on myös erottuva, käsintehty viimeistely, joka antaa ruukuille ainutlaatuisen ulkonäön ja tuntuman. Kukkaruukkumme ovat lähimpänä betonista tai luonnonkivestä valmistettuja ruukkuja, mutta niissä on kaikki muovisten kukkaruukkujen edut, kuten kestävyys, keveys ja pakkaskestävyys. Ecopots on yksinkertaisesti sanottuna laadukas tuote, jolla on kestävät ominaisuudet, eikä sitä voi millään verrata halpoihin muoviruukkuihin, jotka tulvivat nykyään monilla markkinoilla.