KOMPOSTOINTI

Meillä on 5 vuoden takuu kaikille ulkokompostoreillamme.

Valitettavasti valikoimassamme ei ole kompostoreita, jotka soveltuisivat käymäläjätteen kompostointiin. Käymäläkompostoinnissa vaaditaan täysin tiivis pohja kompostorille, kun taas meidän kompostoreissamme on pieniä ilmanvaihtoaukkoja pohjassa. Siksi emme voi suositella kompostoreitamme käymäläkompostointiin.

Ole huolellinen seuraavien seikkojen suhteen kompostisi hoidossa:

Älä sotke täyttäessäsi.
Pidä alue säiliön ympärillä puhtaana.
Lisää kuiviketta ja sekoita kompostia joka täyttökerralla huolellisesti.
Aseta tarvittaessa säiliö hienosilmäisen verkon (esim. kanaverkon) päälle, joka taitetaan ylös.

Todennäköisesti kompostikuiviketta on käytetty liian vähän, jolloin kärpäset ovat voineet munia ruoka-jätteeseen. Kärpäset nimittäin houkutellaan tuoreeseen jätteeseen kompostissa. Siksi on tärkeää aina peittää uusi keittiöjäte huolellisesti. Jos kompostissasi on jo kärpäsiä, suosittelemme joko flugpapperin laittamista kannen sisäpuolelle tai hieman kuumaa vettä kompostiin lisäämistä. Toinen vinkki on peittää komposti märillä sanomalehdillä ja puhdistaa kannen ja kompostin reunat larvoista ja munista. Lisää sen jälkeen toinen kerros märkiä sanomalehtiä ja varmista, että se peittää reunat. Noin 14 päivän kuluttua, revi sanomalehdet ja sekoita ne muiden jätteiden kanssa kompostiin.

Kokeile mielellään kompostin tuulettamista sekoittamalla sitä. Jos se on liian märkä, lisää kompostikuiviketta.

Jos kompostiisi on ilmestynyt muurahaisia, kompostisi on liian kuiva. Suosittelemme tällöin lisäämään märkää biojätettä ja sekoittamaan sitä. Tällöin muurahaiset häviävät, koska ne eivät viihdy kosteassa ympäristössä.

Jos kompostisi on alkanut haista, tämä johtuu useimmiten ilmanpuutteesta. Sisältö voi myös olla liian tiivistä tai liian märkää.

Ilmanpuutteen välttämiseksi on tärkeää sekoittaa kompostia silloin tällöin, jotta siihen saadaan ilmaa. Merkkejä huonosta ilmanvaihdosta ovat nimittäin käyminen, mätäneminen ja pahanhajuinen komposti.Paha haju voi myös johtua siitä, että komposti on liian märkä. Suosittelemme lisäämään peitemateriaalia, joka imee kosteutta, ja sekoittamaan sen huolellisesti, jotta komposti tuulettuu hyvin. Sekoita esimerkiksi sahanpurua, haketta, vanhaa kompostimultaa tai vanhoja kuivia lehtiä kompostiin. On myös tärkeää peittää jätteet huolellisesti kompostikuivikkeella, kun lihaa ja kalaa on lisätty, välttääkseen pahaa hajua.Toinen syy pahaan hajuun voi olla, että kompostiainesta on liian vähän suhteessa keittiöjätteeseen – toisin sanoen liian vähän hiiltä suhteessa typpiin. Lisää kompostiin enemmän hiilipitoista materiaalia ja hienonna talousjätettä.

Jotta lämpökomposti hyväksytään Ympäristö- ja terveysviranomaisten toimesta, vaaditaan, että komposti on eristetty, suljettu ja varustettu enintään 6 mm:n ilmanvaihtoaukoilla. Greenlinesin lämpökompostorit vastaavat näitä vaatimuksia ja luokitellaan sen vuoksi tuholaisten kestäviksi säiliöiksi. Komposti on siis tuholaisturvallinen siinä mielessä, että komposti sulkeutuu tiiviisti eikä tuholaisille ole sisäänpääsyaukkoja. Ilmanvaihto on suunniteltu siten, että hiiret tai rotat eivät pääse sisään tätä kautta, ja säiliö on muuten suljettu.

Helpoin tapa tyhjentää komposti on irrottaa toinen sivu, poistamalla metallikiinnikkeet ja nostamalla sivun pois. Yleensä suosittelemme ottamaan lapion ja kaivamaan alimman kerroksen pois, jotta ylin kerros putoaa pohjalle. Voit myös tyhjentää ylimmän kerroksen keskeneräisestä materiaalista kottikärryyn tai vastaavaan, huolehtia valmiista kompostista ja sen jälkeen laittaa päällimmäisen kerroksen takaisin kompostisäiliöön jatkokompostoitavaksi. Sen jälkeen asennat sivun takaisin paikalleen ja kiinnität metallikiinnikkeet uudelleen. Sitten jatkat kompostointia kuten ennen.

Bokashi-kompostin jätteen laittaminen suurempaan kompostisäiliöön on mahdollista, mutta on tärkeää, että hoidat lämpökompostiasi niin kuin lämpökompostia tulisi hoitaa, jos haluat tehdä näin. Muussa tapauksessa on olemassa riski, että komposti houkuttelee tuholaisia, jotka havaitsevat hajun.

Usein voit nähdä ja haistaa, milloin komposti on valmis. Valmis komposti on rakeista ja tummanvärinen, se näyttää mullalta ja haisee mullalta. Materiaalin tulisi olla vähentynyt tilavuudeltaan noin puoleen. Kompostin kypsymiseen kuluu suunnilleen 8-10 kuukautta.

Suosittelemme aina kompostisekoitussauvan tai vastaavan työkalun, kuten esimerkiksi talikon, käyttöä jätteen kääntämiseen kompostissasi. Greenlinesin kompostin sekoitussauvassa on liikkuvat läpät, jotka sulkeutuvat, kun tanko työnnetään kompostiin, ja avautuvat, kun se nostetaan ylös. Sisältö tuulettuu ja sekoittuu näin ollen erittäin tehokkaasti. Sinun tulisi käyttää kompostin sekoitussauvaa aina, kun lisäät uutta jätettä kompostiin, näin tuuletat kompostimateriaalia säännöllisesti. Tämä tehdään helpoiten sekoittamalla yläkerrosta, jonkin tai muutaman desimetrin syvyyteen, jotta juuri lisätty materiaali sekoittuu hieman säiliön yläosassa olevan materiaalin kanssa. Sekoitussauvalla sekoittamisen jälkeen sinun tulisi peittää jäte kerroksella kompostikuiviketta.

Pikakompostoija on suunniteltu helpottamaan hajoamisprosessia kompostissasi. Kaikki kompostit, jotka sisältävät puutarha- ja ruokajätettä, sisältävät hyviä bakteereja ja sieniä. Pikakompostoija ravitsee näitä mikro-organismeja ja siten nopeuttaa luonnollista hajoamisprosessia. Pikakompostoija eliminoi epämiellyttävät hajut ja sitä voidaan käyttää ympäri vuoden.

Kompostikuivike säätelee hiilen ja typen tasapainoa sekä kosteuspitoisuutta kompostissa. Kompostille luodaan parhaat edellytykset muuttaa jätteet ilmavaksi ja ravinteikkaaksi lopputuotteeksi. Kompostikuivike sisältää myös ainesosia, joka nopeuttaa prosessia kompostissasi. Lisäksi kompostikuivike auttaa imemään ylimääräisen veden, joka muuten aiheuttaisi pahaa hajua.

Useimmiten syynä on, että kompostissa puuttuu typpeä, jos mikään ei tapahdu, eli komposti sisältää liikaa hiilipitoista materiaalia. Kokeile lisätä typpipitoista jätettä, kuten tuoretta ruohonleikkuujätettä, keittiöjätettä tai lantaa, jotta kompostiin saadaan enemmän typpeä, jolloin mikro-organismit saavat tarvitsemansa typen ja voivat alkaa työskennellä jälleen.

Komposti voi myös olla liian kuivaa, jotta kompostointiprosessi voisi käynnistyä. Yritä hienontaa kompostin materiaalia/jätettä hieman lisää ja kastele hyvin varovasti.

Jotkin rikkaruohot voivat selviytyä kompostoinnista. Tämä riippuu tietysti siitä, minkä tyyppistä rikkaruohoa kompostiin laitetaan ja kuinka kestävää rikkaruoho on. Vinkkimme on jättää rikkaruohot sivuun jonkin aikaa, jotta ne ehtivät kuivua/kuihtua täysin, ennen kuin ne lisätään kompostiin. Tämä estää niiden leviämisen kompostoidussa maassa. Emme myöskään suosittelisi siemenrikkaruohojen, jotka ovat jo tehneet siemeniä, lisäämistä kompostiin.

Esimerkkejä asioista, joita sinun ei tulisi laittaa kompostiisi, ovat kemikaalit, siivouspöly, tupakantumpit, tuhka, kalkki, muovi, lasi, metalli, nahka ja kumi.

Voit kompostoida käytännössä kaiken kasvi- tai eläinkunnasta. Ruuantähteet, juureskuoret, hedelmien jäänteet, kahvinporot, munankuoret, talouspaperin ja puutarhajätteen.

Aloittaminen kompostoinnissa on helppoa! Seuraa alla olevia vaiheita päästäksesi alkuun:

  1. Sijoita komposti suoraan maahan, nurmikolle tai multaan. Tämä edistää mikro-organismien vaihtoa.
  2. Aseta pohjalle kerros hienoksi silputtua risua ja oksia. Suosittelemme noin 10-15 cm paksuista ilmavaa kerrosta hienoksi silputtuja risuja ja oksia, jotta ilma pääsee kiertämään alhaalta ylöspäin.
  3. Sen jälkeen laita kerros hienompaa puutarhajätettä.
  4. Ripottele päälle valmista ainesta tai multaa. Vanha kompostimaa, turve tai muu multa pohjalla auttaa kompostointiprosessin käynnistymisessä.
  5. Lisää vihannesjätettä ja/tai puutarhajätettä. Odota lihan ja kalan tähteiden lisäämistä, kunnes komposti on kunnolla käynnistynyt. Tämä kestää yleensä pari viikkoa.
  6. Sekoita sekoitussauvalla.
  7. Peitä kompostikuivikkeella.

Vinkki: Jos komposti muuttuu liian märäksi, lisää kompostikuiviketta tai kuivaa puutarhajätettä.

Vinkki: Lisää kompostiin puutarhapenkistäsi matoja. Madot auttavat tekemään kompostimassasta tiiviimpää ja ravinteikkaampaa. Lisäksi ne ilmastavat kompostia käytävillään.

Sijoita kompostisi helposti saavutettavaan paikkaan, mieluiten lähelle keittiön ovea. Komposti tulee sijoittaa läpäisevälle ja tasaiselle alustalle, nurmikolle tai maahan, jotta kompostissa muodostuva ravinteikas vesi voi valua maahan ja madot pääsevät kulkemaan kompostiin ja sieltä pois. Paikan olisi hyvä olla varjoinen ja tuulelta suojattu, ja muista sijoittaa komposti paikkaan, josta se on helppo tyhjentää.

Neljä kompostiseinää tulee koota mukana tulevilla muoviklipseillä. Muoviklipsit työnnetään alas sivuilla oleviin urihin. Pohja koostuu neljästä osasta, jotka klikataan yhteen. Katso oheinen video, jossa näytetään, miten Mully-komposti kootaan: https://www.youtube.com/watch?v=T5oFEtE2BMU&list=PLxjaSCkOOfY2dowpC5T4tToEKMtSURuGn&index=42

Neljä kompostiseinää tulee koota mukana tulevilla metalliklipseillä. Metalliklipsit painetaan alas sivujen urissa. Pohja koostuu kahdesta osasta, jotka klikataan yhteen. Katso oheinen video, jossa näytetään, miten Master-komposti kootaan: https://www.youtube.com/watch?v=tD82xgpPR8c

Kylmäkompostimme Garden Easy on seuraavan kokoinen: Pituus x Leveys x Korkeus: 610 x 610 x 830 mm.

Kylmäkompostimme Garden Easy on käytännöllinen ja näppärä komposti puutarhajätteelle ja jälkikompostoinnille, ja se on suunniteltu optimaalisen ilmankierron aikaansaamiseksi, mikä edistää kompostointiprosessia.

Garden Easy kestää kaikki lämpötilat, mutta hajoamisprosessi hidastuu sitä kylmemmäksi tulee (jopa 0° asti). Kompostin sisältö ei tuhoudu, kun hajoamisprosessi hidastuu, vaan jatkuu taas, kun ulkolämpötila nousee.

Kompostimme Mully on seuraavan kokoinen: Pituus x Leveys x Korkeus: 800x800x950mm.

Molemmat kompostimme Master ja Master Plus ovat saman kokoisia. Niiden mitat ovat: Pituus x Leveys x Korkeus: 420x620x1130mm.

Sekä Master että Mully ovat lämpökomposteja. Näissä komposteissa voit kompostoida niin puutarhajätettä kuin talousjätettä ympäri vuoden. Mully ja Master toimivat aina -15 °C asti, kun taas Master Plus säilyttää lämmön jopa -25 °C asti eristyksen ansiosta. Molemmat Master-kompostit vetävät 375 litraa, kun taas Mully-komposti vetää 360 litraa

Mallit näyttävät samanlaisilta, eikä niiden välillä ole eroa kooltaan tai ulkonäöltään. Ero kompostien välillä on eristyksessä. Master Plus pystyy pitämään kompostointiprosessin käynnissä ulkolämpötiloissa jopa -25°C asti, kun taas Master-malli voi pitää kompostointiprosessin käynnissä lämpötiloissa jopa -15°C asti. Masterissa on ilmaväli sivuilla eristyksenä, kun taas Master Plus -mallissa on pieniä solupuukulhoja ilmavälin sisällä lisäeristyksenä. Eristys mahdollistaa kompostien pitämisen lämpiminä hyvin alhaisissa ulkolämpötiloissa.

Tarjoamme valikoimassamme sekä kylmiä että lämpimiä kompostoreita. Jos haluat kompostoida vain puutarhajätettä, valitse kylmäkomposti. Kylmäkompostimme Garden Easy on suunniteltu optimaalisen ilmankierron varmistamiseksi ja muuntaa puutarhajätteesi ravinteikkaaksi maaperäksi puutarhalle. Jos haluat sen sijaan kompostoida sekä koti- että puutarhajätettä, valitse eristetty lämpökomposti.

Tarjoamme kolme erilaista lämpökompostia; Master, Master Plus ja Mully. Master-malli pitää kompostointiprosessin käynnissä jopa -15°C asti, kun taas Master Plus pitää sen käynnissä jopa -25°C asti. Molemmat Master-kompostit ovat tilavuudeltaan 375 litraa. Mully-mallimme tilavuus on 360 litraa ja se pitää kompostointiprosessin käynnissä jopa -15°C asti.

Huom! Vain lämpökompostorit täyttävät uudet jätelain vaatimukset!

Kompostoimalla suljet kierroksen omassa puutarhassasi ja luot oman ravinteikkaan maaperän ja maanparannusaineen, jota voit palauttaa kasveillesi. Kompostoinnin lopputuote on korkealaatuista multaa, jota voi käyttää eri puutarhan osissa - se on ravinteikasta, parantaa kasvien hyvinvointia ja tekee niistä vastustuskykyisempiä tuholaisille ja taudeille. Lisäksi se luo edellytyksiä lisääntyneelle biologiselle monimuotoisuudelle lähialueella.

Kompostointi on myös hyvä teko ympäristön hyväksi; vähennät koti- ja puutarhajätettäsi, mikä johtaa vähempiin kuljetuksiin sekä jätteen poisviennin että maan, lannoitteiden ja maanparannusaineiden ostojen osalta.

Uusi jätelaki myös velvoittaa kompostoimaan tai hoitamaan biojätteen erilliskeräyksen.

Vesitynnyrit

Monet kasvit suosivat sadevettä vesihanan veden sijaan, koska sadevesi sisältää vähemmän klooria ja kalkkia. Lisäksi teet ympäristöteon välttämällä kalliin veden käyttöä puutarhan kasteluun. GreenLinesin sadevesitynnyreiden avulla suuret määrät sadevettä johdetaan pois rakennuksen perustuksista ja tontilta, mikä muuten voisi olla suuri ongelma esimerkiksi kesämökeillä, joissa ei ehkä ole laajennettuja järjestelmiä sadeveden ohjaamiseksi pois.

Minkä kokoisen Greenlinesin sadevesitynnyrin valitset, riippuu täysin tarpeistasi, mieltymyksistäsi ja tyylisi mukaan. Molemmat sopivat kaikenlaisiin puutarhoihin, mutta sekä koko että ulkonäkö eroavat toisistaan. Jos kuitenkin aiot käyttää sadevesitynnyriä yhdessä Greenlinesin EcoAqua-automaattisen kastelujärjestelmän kanssa, suosittelemme 200 litran sadevesitynnyriä valitessasi EcoAqua S24:n. 100 litran sadevesitynnyrin valitessasi EcoAqua S12:ta. EcoAqua S24 käyttää noin 200 litraa vettä viikossa, kun taas EcoAqua S12 käyttää noin 100 litraa vettä viikossa.

Kansi estää hyttysiä, mäkäräisiä, siitepölyä ja muita epäpuhtauksia pääsemästä sisään.

Tämän tynnyrin asennettujen mitat ovat: K: 1230 mm, L: 380 mm, S: 380 mm. Paino on 4,7 kg.

Asennettujen mittojen mukaan tämän tynnyrin korkeus on 960 mm, leveys on 680 mm ja syvyys on 680 mm. Paino on 5,96 kg.

Kansi sisältää sisäänrakennetun kahvan ja reiät on sijoitettu sinne estämään veden kertymistä kahvojen lähelle. Reiillä voi olla myös lisäfunktio: käännä kansi ylösalaisin 200 litran sadevesitynnyrissäsi ja aseta se keittiöpuutarhaan tai kukkapenkkeihin, joita kastelet usein. Koska kansi on melko syvä ja siinä on kaksi reikää, paljon sateen vettä voi kerääntyä tynnyriin helposti ilman, että se on liitetty sadevesiputkeen. Jos haluat enemmän vettä, poraa muutama lisäreikä kanteen. Näin sinulla on vettä käytettävissä kätevän hanojen kautta, juuri siellä missä sitä tarvitset.

Liitäntäsarja sisältää seuraavat osat: liitäntä sadevesiputkeen, sadevedenkerääjä ja kansi, 90 asteen liitäntäkappale 3/4” BSP-kierrekuplalla, kumitiiviste ja mutteri, itsekiinnittyvä vesitasoteippi ja aaltoputki. Tähän sarjaan sisältyvä letku on noin 54 cm pitkä.

Ohje

Kopplingssetti sisältää kaksi 90 asteen liitäntäkappaletta, joissa on 3/4” BSP-kierrekuplat, kaksi kumitiivistettä, kaksi mutteria ja aaltoputken. Mukana toimitettava putki on noin 1,5 metriä pitkä. Liitäntäosat sopivat Greenlinesin sadevesitynnyreiden yläreunassa oleviin valmiiksi porattuihin reikiin. Jos sadevesitynnyrisi ei ole valmiiksi porattuja reikiä, sinun on porattava uusia reikiä. Poratun reiän koon on oltava 27 mm, jotta vinojen liitäntäkappaleiden asennus onnistuu.

Ohje

Pakkaukseen sisältyy hana pikaliittimellä standardiletkulle. Tämä voidaan asentaa yleisimpiin vesikanistereihin, joissa on 3/4 tuuman BSP-kierre tai ilman kierteitä oleva reikä. Lisäksi mukana on kaksi kumitiivistettä ja mutteri.

Kyllä! Molemmissa sadetynnyreissämme on hanat, joita voidaan käyttää joko kätevästi esimerkiksi kastelukannun täyttämiseen tai kytkeä hanan puutarhaletkuun, jossa on tavallinen 1/2 tuuman liitin.

Liitäntäsarja sopii pyöreisiin sadevesiputkiin, joiden halkaisija on 63 mm - 100 mm, tai neliömäisiin sadevesiputkiin, joiden mitat ovat 61×61 mm ja 65×65 mm.

Jos sadevesiputkesi mitat puuttuvat liitäntäsarjasta, toimi seuraavasti:

  1. Leikkaa muovista merkinnän kohdalta yksi kokoa pienempiin mittoihin.
  2. Jatka muovin varovaisesti leikkaamista pienissä erissä, kunnes liitäntäsarja sopii sadevesiputken mittoihin.
  3. Asenna muuten ohjeiden mukaisesti.

Jotta voit liittää sadevesitynnyrin sadevesiputkeen, tarvitset käyttääksesi liitäntäsarjaa, joka sisältyy Greenlinesin sadevesitynnyreiden ostoon. Tämä liitäntäsarja voidaan myös ostaa erikseen.

Katso video siitä, miten helposti liität sadevesitynnyrisi sadevesiputkeen käyttäen liitäntäsarjaa:

Ohjevideo

Liitos tulee sijoittaa samaan korkeuteen kuin tynnyrin sivulla oleva sisäänvirtausaukko. Sadevesitynnyrissä ei ole "vesitason merkkiä" kaiverrettuna, joten sisäänvirtausaukkoa käytetään merkkinä siitä, missä liitoksen tulisi olla. On parempi, että sadevesiputken liitos on hieman ylempänä kuin sisäänvirtausaukko kuin että se on alareunassa tai alempana kuin sisäänvirtausaukko (kuitenkin enintään 1-2 cm korkeammalla). Tynnyrin sisällä olevan veden taso ei koskaan nouse korkeammalle kuin sadevesiputken liitoksen korkeus. Jos leikkaat putken liian alhaalta, vesi valuu takaisin putkeen. Toisaalta, jos liitos on liian korkealla putkessa (yli 1-2 cm sisäänvirtausaukon yläpuolella), vesi haluaa täyttää tynnyrin, ja tämä voi johtaa veden valumiseen yli korkin reikien.

Jos olet asettanut liitoksen hieman liian alhaiseksi sadevesiputkessa, voit kokeilla laskea sadetynnyriä. Sinun täytyy yksinkertaisesti poistaa jalka ja korvata se toisella alustalla (esimerkiksi kivien pino).

Answer richtext

Aivan. Se on yleisin sadevesiputken koko, sinun tarvitsee vain leikata 80- ja 100-linjan väliin. Muista kuitenkin liittää sadevesiputkeen samalla korkeudella kuin sadevesisäiliön sisäänmenoreikä.

Jos et halua katkaista sadevesiputkeasi, voit silti käyttää sadevesitynnyriä. Suosittelemme sinulle tällöin Greenlinesin 200 litran sadevesitynnyriä. Käännä kannen silloin ylösalaisin sadevesitynnyrissä, jolloin vesi valuu tynnyriin reikien kautta kannessa sateen aikana, sen sijaan että se ohjattaisiin tynnyriin putken kautta. Huomioi, että tämä mahdollisuus on saatavilla vain Greenlinesin 200 litran sadevesitynnyrissä.

On täysin mahdollista käyttää pidempää letkua sadevesitynnyrissä kuin se, joka tulee mukana (tämä on noin 0,5 metriä pitkä). Yleensä voit ostaa uuden letkun (metrimäärä) rautakaupoista. Tietenkin tällä letkulla kestää hieman kauemmin täyttyä vedellä, mutta se toimii erittäin hyvin. Emme kuitenkaan ole testanneet, kuinka pitkä letku voi olla ja silti toimia käytännössä.

Kyllä, sadevesitynnyriä voi säilyttää ulkona talvella, mutta suosittelemme sen säilyttämistä sisätiloissa, jos mahdollista, pidentääksesi sadevesitynnyrisi käyttöikää.
Ulkoisessa säilytyksessä on tärkeää, että sadevesitynnyri on täysin tyhjä vedestä ja irrotettu sadevesiputkesta. Muuten sadevesitynnyri saattaa haljeta veden laajentuessa jäätymisen aikana.
Seuraavat vaiheet on hyvä ottaa huomioon sadevesitynnyrin talvisäilytyksessä:

  1. Tyhjennä sadevesitynnyri vedestä.
  2. Poista letku sadevesitynnyrin sisäänmenoreiästä.
  3. Kallista letku ylös kohti sadevesiputkea ja sido se kiinni nauhalla yläpuolelta liitoksen yläpuolelta. Tällä tavoin vesi virtaa normaalin sadevesijärjestelmän kautta.

Ei, se ei tulvi yli. Liitossarjassa on sisäänrakennettu ylivuotosuoja, mikä tarkoittaa sitä, että vesi virtaa alas sadevesiputkea ja ulos tavalliseen vesijärjestelmään, kun sadevesitynnyri on täynnä.

Jos haluat kytkeä useita tynnyreitä sarjaan, on tärkeää, että liitäntä sadevesiputkessa on oikealla korkeudella. Jos liitäntä on liian alhaalla sadevesiputkessa, on riski, että veden taso tynnyrissä 1 ei nouse tarpeeksi korkeaksi. Jos veden taso on liian matala, vesi ei virtaa yli toiseen tynnyriin. Jos sinulla on ongelmia saada vettä tynnyriin numero 2, kokeile laskea molempia tynnyreitä hieman.

Useiden sadevesitynnyrien yhdistäminen on erittäin helppoa, ja se tapahtuu letkun avulla, joka kulkee sadevesitynnyreiden välillä. Täydellinen liitossarja on saatavilla kaupoista, joista olet ostanut sadevesitynnyrin. Liitossarjan avulla kaksi tai useampi tynnyri voidaan kytkeä yhteen yläosastaan, mikä tarkoittaa sitä, että ensimmäinen tynnyri täyttyy ensin, sitten toinen tynnyri, ja niin edelleen. Voit samanaikaisesti käyttää tynnyrin alaosan hanoja kasteluun.
On myös mahdollista kytkeä tynnyrit yhteen alaosastaan, hanojen kautta. Käytä tällöin tavallista letkua ja letkuliitintä. Tällä tavoin tynnyrit täyttyvät samalla määrällä vettä, mutta et voi käyttää hanoja esimerkiksi veden kaatamiseen kastelukannuun.

Kyllä, se on mahdollista. Jos et halua ostaa aivan uutta sadevesiputkea, voit ostaa liitoskappaleita sadevesiputkeen; näitä on saatavilla useimmilta toimittajilta.

Kiristysnauha, rengas tai kivi. Jos tynnyri on liian kevyt ja jostain syystä saattaa kaatua tuulessa (kun se on tyhjä), voit kiinnittää sen seinää vasten esimerkiksi narulla tai voit varovasti laskea raskaan kiven pohjalle. Raskaan kiven laskeminen vähentää tietysti tynnyrin vesivarastoa muutamalla litralla.

Sateen aikana vesi kerääntyy liitososaan ja sitten virtaa letkua pitkin. Suurin osa vedestä päätyy sadevesitynnyriin, mutta hieman sateen vettä jatkaa matkaansa alas sadevesiputkea ja ulos tavallista reittiä. Kuinka paljon vettä virtaa alas sadevesiputkea riippuu siitä, kuinka paljon sataa. Jos sade on kevyttä ja varovaista, suurin osa vedestä valuu sadevesiputken sisäpintaa pitkin ja päätyy sadevesitynnyriin. Jos sataa hyvin voimakkaasti, liitos ei ehdi kerätä kaikkea vettä.

Sateen aikana ensin letku täyttyy. Kun letku on täynnä, vesi valuu yli tynnyriin. Kun sade lopettaa, vesi jää letkuun, mikä tekee siitä nopeamman seuraavassa sateessa valumaan tynnyriin.

Kuinka nopeasti tynnyri täyttyy riippuu sateen määrästä ja katon pinta-alasta. Isolla katolla tynnyri täyttyy hyvin nopeasti.

Automaattinen kastelujärjestelmä EcoAqua

EcoAqua on automaattinen kastelujärjestelmä, jota käyttää aurinkoenergia ja joka sopeuttaa kastelun säätöolosuhteisiin. EcoAquan avulla voit rakentaa oman uniikin kastelujärjestelmäsi, joka auttaa sinua hoitamaan kasviesi kastelua puutarhassa, viljelylaatikossa, kasvihuoneessa tai parvekkeella. EcoAqua-kastelujärjestelmä vähentää vedenkulutusta kastelussa ja se voidaan helposti liittää sadevesitynnyriin/vesisäiliöön kastellaksesi ruukkukasvejasi ja viljelyksiäsi sateenvedellä huoltovapaasti ja helposti. EcoAqua-kastelujärjestelmä kastelee vähän ja usein, pitäen maan jatkuvasti kosteana ja kuluttaen siten 90% vähemmän vettä kuin vesiletkua käytettäessä.

EADS-12/-24 ovat vanhentuneita malleja, jotka olemme korvanneet EcoAqua S12/S24 -malleilla. Siinä on pieniä muutoksia ja parannuksia sekä ulkonäön että toiminnallisuuden osalta. Esimerkiksi uusissa S-malleissa IDC-asemalla on näyttö ja nappi vääntimen sijaan, jolla asetuksia muutetaan. Lisäksi virheilmoitukset ovat selkeämpiä uudessa versiossa, koska ne näytetään näytössä. Pumpun ääni uudessa S-mallissa koetaan myös hieman hiljaisemmaksi.

EcoAqua S12:n ja EcoAqua S24:n välillä eroavat sekä pisaroiden suuttimien määrä että aurinkopaneelin koko. EcoAqua S24:ssä on suurempi aurinkopaneeli, mikä mahdollistaa akkujen lataamisen enemmän energiaa ja siten pidemmän kastelun. Tämän seurauksena S24 käyttää enemmän vettä, ja siksi siihen voidaan liittää enemmän pisaroiden suuttimia kuin S12:een.

EcoAqua S12:lla on kapasiteetti jopa 12 ruukkua tai 12 kasvia tai 5 suurta riippukukkaruukkua tai 12 metriä pisaraletkua.
EcoAqua S24:llä on kapasiteetti jopa 24 ruukkua tai 24 kasvia tai 10 suurta riippukukkaruukkua tai 24 metriä pisaraletkua.

Minkä Greenlinesin kastelujärjestelmän valitset riippuu siitä, kuinka monta pisaroiden suutinta uskot tarvitsevasi. Pumppaaman veden määrää voi säätää valitsemalla tason IDC-asemalla ja varmistamalla, että veden määrä on sopiva suhteessa käytössä olevien pisaroiden suuttimien lukumäärään. Jos tarpeesi on tällä hetkellä rajalla S12:n ja S24:n välillä, on kysymys siitä, uskotko tarpeen tulevaisuudessa kasvavan vai vähenevän; letkut ja pisaroiden suuttimet voi aina muuttaa.

Esimerkiksi, jos päätät ostaa S24:n, voit käyttää vähemmän pisaroiden suuttimia ja asettaa sen alhaisemmalle tasolle asetuksissa, mikä vähentää kasteltavan veden määrää. Jos haluat sitten lisätä pisaroiden suuttimia, voit yksinkertaisesti nostaa asetusten tasoa, ja IDC-asema pumppaa enemmän vettä, eli kastelee pidemmälle ja siten kuluttaa enemmän vettä.

EcoAqua S12 kuluttaa noin 100 litraa vettä viikossa.
EcoAqua S24 kuluttaa noin 200 litraa vettä viikossa.

Tarkka vedenkulutus riippuu sääolosuhteista ja valitsemastasi kasteluasetuksesta. Mitä enemmän aurinkoa ja siten latausta, sitä enemmän se kastelee joka kolmas tunti.

Pumppu pumppaa 150 ml/min käynnissä ollessaan. Pisaroiden suuttimet kastelevat 150 ml/min jaettuna järjestelmässä olevien pisaroiden suuttimien määrällä. IDC-asema kastelee, kunnes akku on alhaisella tasolla, mikä tarkoittaa, että eri kastelujärjestelmät kastelevat seuraavasti sään ja valittujen kasteluasetusten mukaan:

EcoAqua-12 - 1–25 minuuttia, joka kolmas tunti.
EcoAqua-24 - 2–60 minuuttia, joka kolmas tunti.

Ei, EcoAqua S12:een ja S24:ään käytettävä pumppu ei eroa toisistaan.

EcoAqua kastelee joka kolmas tunti. Järjestelmä ei pumppaa vettä yöllä, vaan vain silloin, kun on valoisaa.

IDC tarkoittaa älykästä tippaohjausta.

Akkujen varaus voi olla hieman alhainen tai jopa täysin tyhjä toimitettaessa. Aseta IDC-asema asentoon 3 ja anna sen olla päivänvalossa. Akut purkautuvat täysin ennen niiden uudelleen lataamista. Huomaa, että jos IDC-asema on sammutettuna, akkuja ei ladata.

IDC-asema kytketään päälle ja pois painamalla punaista painiketta sivulla ja pitämällä sitä painettuna vähintään 3 sekuntia. Kun IDC-asema on asennettu, se näyttää ajan seuraavaan kasteluun näytöllä. Jos ilmenee varoitus, se näkyy 2 sekunnin ajan ja sitten näyttö palaa näyttämään aikaa seuraavaan kasteluun.

Painamalla kerran painiketta näkyy nykyinen kasteluasetus (taso 1-5), ja useilla painalluksilla voit selata kaikkia valikon asetuksia. Katso käyttöohje.

Itse asennusvaihe voi kestää useita tunteja, riippuen siitä, kuinka paljon akut ovat ladattuja käynnistyksen yhteydessä, saatavilla olevasta auringonvalosta jne. Huomaa, että IDC-aseman akkujen tulisi ensin tyhjentyä kokonaan, ennen kuin ne alkavat latautua uudelleen, kun järjestelmä käynnistetään. Asennuksen aikana on täysin normaalia, että IDC-asema pumppaa välillä muutamasta sekunnista useisiin tunteihin ja sitten sammuu uudelleen. Sen jälkeen akut alkavat latautua uudelleen. Kun IDC-asema alkaa pumpata ja tekee niin vähintään 1 minuutin ajan, silloin tiedät, että järjestelmä on käynnissä. Ole kärsivällinen ja anna asennuksen kestää tarvittavan ajan.Answer richtext

Urban Garden bokashi keittiökomposti

Kaikki orgaaninen jäte voidaan laittaa Kompost Urban Gardeniisi. Mitä hienojakoisempaa jätettä on, sitä parempi prosessi on. Jos laitat enemmän proteiinipitoisia jäämiä, kuten juustoa, lihaa ja kalaa, suosittelemme lisäämään hieman ylimääräistä kompostikuiviketta. Myös "vaikeasti sulavat" jätteet, kuten kananluut, avokadon kuoret ja kananmunankuoret, voidaan laittaa, mutta huomioi, että tämä kestää kauemmin fermentointiprosessissa. Suosittelemme myös tässä tapauksessa lisäämään hieman ylimääräistä kompostikuiviketta.

Se on täysin yksilöllistä, koska me kaikki olemme erilaisia ​​ja tuotamme eri määrän orgaanista jätettä. Prosessille ei ole merkitystä, kestääkö säiliön täyttäminen lyhyen vai pitkän aikaa. Ole tarkka ja tiivistä jätteet niin tiukasti kuin mahdollista; käytä mukana tulevaa kompostipuristinta tiivistääksesi jätteet mahdollisimman tiiviiksi. Mitä vähemmän ilmaa, sitä parempi prosessi. Riippumatta siitä, kuinka kauan kompostin täyttäminen kestää, sen tulee jäädä käymään vähintään 2 viikoksi.